? ??????????????Spongebob? ????? ?? ???Rating: 4.3 (41 Ratings)??35 Grabs Today. 9593 Total Grabs. ??????P
review?? | ??Get the Code?? ?? ?????????????Do You Feel Lucky?? ????? ?? ???Rating: 4.8 (23 Ratings)??33 Grabs Today. 6636 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Lil BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, April 16, 2009

Quran Syamil HarfiahQuran Syamil Harfiah
Kepada Umat Islam yang ingin memahami Al-Quran
"Fahami al Quran dan Pelajari Bahasa Arab dengan Al Quran SyamilTerjemahan PerKata (Harfiah)"
-Anda bermasalah untuk memahami makna Al-Quran ?-Adakah anda bermasalah untuk khusyu' dalam solat kerana tidak memahami apa yang dibaca ?-Apa yang menyebabkan anda tidak berasa tenang apabila membaca Al-Quran, sedangkan sepatutnya begitu ?

Assalamualaikum ,
Memperkenalkan, Al-Quran Syaamil Harfiah (PerKata). Di import daripada Indonesia, dan terjamin kualitinya.
Pembaca akan dapat mempelajari bahasa Arab secara terus kerana setiap perkataan dalam Al-Quran Syaamil Harfiah ini, disertai maksud.
Ciri ini sangat sesuai untuk mereka yang tidak mempunyai kemahiran berbahasa Arab dan mereka yang tidak sempat untuk menyemak maksud perkataan daripada Kamus.
Selain daripada itu, Al-Quran Syaamil Harfiah ini juga, di sertai dengan terjemahan di bahagian tepi muka surat.
Ciri ini memberikan kemudahan kepada para pembaca untuk menghayati makna Al-Quran lalu mempraktikkan dalam kehidupan harian.
Maksud firman Allah dalam surah Ali Imran ayat yang ke 7 ;
" Dialah yang menurunkan Al-Kitab (Al-Quran_ Kepada kamu. Di antara (isi)nya ada ayat-ayat yang muhkamaat itulah pokok-pokok isi Al-Quran dan yang lain (ayat-ayat) mutasyaabihaat.
orang-orang yang dalam hatinya condong kepada kesesatan, maka mereka mengikuti sebahagian ayat-ayat yang mutasyabihaat untuk menimbulkan fitnah dan untuk mencari-cari ta'wilnya padahal tidak ada yang mengetahui ta'wilnya melainkan Allah.
Dan orang-orang yang mendalam ilmunya berkata "Kami beriman kepada ayat-ayat mutasyabihat, semuanya itu dari sisi Tuhan kami"
Dan tidak dapat mengambil pelajaran (daripadanya) melainkan orang-orang yang berakal"
Al-Quran ini sangat sesuai untuk dijadikan bacaan peribadi, wakaf masjid, hantaran perkahwinan, dan pelbagai lagi.
Sedikit maklumat mengenai Al-Quran Syaamil Harfiah :
1. Di bawah setiap perkataan, ada maksudnya
2. Selain mempunyai maksud pada setiap perkataan, Al-Quran ini juga dilengkapi terjemahan di bahagian tepi.
3. Size Al-Quran adalah bersaiz A4, sangat sesuai untuk dibaca oleh semua golongan, tua dan muda.
4. "Recommended" untuk mereka yang ingin mempelajari bahasa Arab. Sesuai untuk memahami makna Al-Quran dan seterusnya boleh dibawa ke dalam solat.
5. Kulit tebal dan kertas yang berkualiti tinggi.
5. Serta banyak lagi keistimewaannya yang lain.
Sila klik pada gambar di sebelah untuk melihat contoh muka surat.
TAWARAN TERHADPENGHANTARAN PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA
Testimonial Produk :Tiada lagi buat masa ini. Al-Quran ini sangat baru di pasaran. Kami bukan seperti sesetengah syarikat yang ingin menarik pelanggan dengan testimonial-testimonial palsu. Walaubagaimanapun, kami akan masukkan testimonial anda sebagai pembeli di sini.
Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi :
email Admin :admin(at)kedaibukuhumaira.com
SMS :013-207 1215More Details
Edisi Indonesia :Paket ini adalah Leader Al-Quran terjemahan Indonesia dengan menggunakan kertas kuning (mirip al-Qur’an import). Al-Qur’an syamil ini penuh inovasi untuk membuat Al-Quran lebih diterima dan difahami oleh semua masyarakat di Malaysia. Khususnya untuk Al-Quran Syamil Terjemahan Per Kata ini akan sangat mempermudahkan kita memahami Al-Qur’an kata-perkata.
Ini adalah sebuah paket Al-Qur’an yang spesial karena merupakan edisi terjemah dengan tipe perkata langsung. Masing-masing kata dalam lafazh al-Qur’an ini punya arti versi indonesia yang pas dibawahnya. sementara ini, kita hanya dapet terjemahnya bertempat di samping kanan-kiri atau di blok bagian bawah, meski demikian di blok kanan dan kirinya masih ada terjemahan lengkap sesuai konteks kalimatnya.
Dengan Al-Quran Terjemah Perkata Syamil ini kita bisa mengetahui arti per kata dari lafaz al-Qur’an. Kelebihan lain dari kitab ini adalah kalau dari penerbit lain terjemahan perkata bisa beberapa buku maka Syamil cukup satu kitab saja. Manfaat lainnya tentunya kita belajar sedikit banyak mengenal bahasa arab.
P.S : Dapatkan diskaun hebat untuk pembelian secara pukalP.P.S : Kami juga menerima tempahan untuk diletakaan sebagai wakaf masjid
Selamat menikmati…
***
Price: RM 130.00P&P: RM 0.00


Untuk maklumat lanjut layari http://kedaibukuhumaira.com/

0 comments: